Moja kuchnia

Kasza gryczana z indykiem – proste i smaczne !

Wychodz臋 z za艂o偶enia, 偶e najlepsze jedzenie to proste jedzenie 馃檪 . Jedn膮 z moich ulubionych potraw jest kasza – na r贸偶ne sposoby i r贸偶nego rodzaju: jaglana, kus kus, gryczana, j臋czmienna … . Dla ka偶dej z nich mam swoj膮 ulubion膮 wersj臋 馃檪 . Dzisiaj chcia艂abym si臋 podzieli膰 z Wami przepisem na jedn膮 z nich.

Dzisiejsz膮 “kr贸low膮” b臋dzie kasza gryczana z dodatkiem indyka i warzyw. Jest to tak prosty przepis, 偶e zadowoli nawet najbardziej zapracowane osoby 馃檪 . Porcja spokojnie starcza dla 2 os贸b.

Sk艂adniki:

  • kasza gryczana 100 g (1 torebka)
  • mi臋so z podudzia indyka ok. 200 -300 g (wg uznania)
  • 1 ma艂a cebula
  • p贸艂 czerwonej papryki
  • zielona cebulka
  • olej
  • s贸l, pieprz i inne przyprawy wg gustu 馃槈

Przygotowanie:

Kasz臋 gotujemy zgodnie ze wskaz贸wkami na opakowaniu. W tym samym czasie, wcze艣niej oczyszczone i przyprawione mi臋so z indyka podsma偶amy do mi臋kko艣ci.聽 Dodajemy cebul臋. Je偶eli mi臋so mamy ju偶 mi臋kkie dodajemy ugotowan膮 kasz臋, pokrojon膮 czerwon膮 papryk臋 oraz zielon膮 cebul臋. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.

Smacznego !

Prawda, 偶e proste? 馃榾

A jakie s膮 Wasze ulubione potrawy z kaszy? Kt贸r膮 lubicie najbardziej? Zapraszam do komentowania 馃檪

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *